Reanimatiecursussen

2/34
34
Meer lezen

Reanimatiecursussen

Naast het plaatsen van AED's verzorgt de Nouri Foundation in samenwerking met de Hartstichting ook reanimatiecursussen. Het is namelijk van levensbelang om te weten hoe je een AED moet gebruiken. De reanimatiecursussen worden gegeven aan mensen die wonen of werken in de omgeving waar de AED geplaatst wordt. Denk hierbij aan jongerenwerkers, buurtsportcoaches of buurtbewoners. De deelnemers van de cursus ontvangen een erkend certificaat en melden zichzelf vervolgens ook aan als burgerhulpverlener via https://hartslagnu.nl/. Door middel van dit project kan de Nouri Foundation bijdragen aan een veilige omgeving.

Veilige omgeving

“Het moet een Nouri-AED worden, opgedragen aan de wijk en waar iedereen bij betrokken is’’, zegt de broer van Abdelhak, Abderrahim Nouri. “Als Abdelhak op een pleintje speelde, zorgde hij ervoor dat iedereen, ongeacht beperkingen, mee kon doen. Hij creëerde een veilige omgeving om samen te kunnen sporten en spelen. Bij een veilige omgeving horen ook AED’s en cursussen, want dit kan levens redden. Kijk maar naar Christian Eriksen.”

 

Verbinden

Bij de plaatsing van een AED organiseert de Nouri Foundation altijd (sport)activiteiten. Hiermee wil zij groepen die elkaar niet zo gauw zullen ontmoeten, met elkaar verbinden en kinderen en jongeren die aan de zijlijn staan, betrekken. Hans Snijder, directeur van de Hartstichting: “We zijn blij en trots dat de Nouri Foundation zich met ons wil inzetten voor het hartveiliger maken van Nederland. Dit initiatief gaat veel verder dan alleen het plaatsen van AED’s: het zorgt voor verbinding in de wijk en meer bewustzijn over je hartgezondheid.”