AED PROJECT

2/34
34
Help mee

 

 

Het eerste project waar de Nouri Foundation mee gestart is het om 34 AED’s (defibrillators) te plaatsen op (sport)locaties in 34 Nederlandse steden. 34 omdat dat het rugnummer van Nouri bij Ajax was. De Nouri Foundation wil meer doen dan alleen een AED plaatsen. Daarom zal bij het plaatsen van een AED de betaald voetbal organisatie, gemeente en ambassadeurs betrokken worden om (extra) aandacht en bewustzijn voor dit belangrijke onderwerp te creëren zodat iedereen kan sporten en spelen in een veilige omgeving.

 

Tijdens het plaatsen van een AED zullen er activiteiten plaats vinden voor mensen en jongeren die niet durven of kunnen meedoen toch mee te laten doen. Bij de plaatsing van de AED’s ligt de focus op locaties waar deze niet vanzelfsprekend aanwezig zijn. Met het creëren van een veilige omgeving zorg je ook dat niemand aan de zijlijn staat.

 

Daarnaast is het belangrijk dat mensen weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Daarom zal de Nouri Foundation naast het plaatsen van AED’s ook cursussen verzorgen om (sport)begeleiders uitleg te geven over het gebruik van een AED. Bij de plaatsing van de AED zorgen we iedere keer voor een evenement waarbij de missie van de Nouri Foundation wordt uitgedragen: iedereen doet mee!